simsdream

Senaste inläggen

Av Wilma - 3 januari 2013 13:04

Ni fick rösta, och det här var det ni kom fram till. Historien kommer alltså att handla om en flicka med en död pappa som hon skriver brev till, resten får ni helt enkelt se. Det gladde mig att ni röstade på det förslaget, då jag faktist förberett och allt för den historien, men avvaktad då jag itne var säker på om ni skulle gilla idén.


Det här är som ett 'pilot-avsnitt'. Alltså om ni gillar det så skriver jag mera. 


   

Kära Pappa, hur har du det där uppe egentligen? Är det så bra som alla säger? Jag slår vad om att du sitter och äter en ostmacka med Elvis Presley just i detta nu.

Vi har flyttat, igen. Mamma säger att det här är sista gången, men det säger hon ju alltid. Om bara hon kunde få en fast anställning någon gång så att vi kunde slå oss ner och få lugn och ro för en gångs skull.

Staden heter Appaloosa Plains och ligger ute i ingenstans. Invånarantalet ligger på under 3.000 personer och nästan alla tar sig fram med häst. Det känns som att åka tillbaks 200 år i tiden.


 

Vårt hus ligger i ett litet bostadskvarter där alla hus ser exakt likadana ut: grått tak, smaklös träfasad och vildvuxna blommor i rabatterna. Det är nog det fulaste hus jag någonsin sett, men mamma tycker annorlunda. "Det har charm", säger hon.


 

Det står fortfarande flyttkartonger i hela huset och jag får knappt tag i mina böcker. Mamma har sagt att vi ska packa upp så fort hon får tid. Men det vet både du och jag att det aldrig kommer att hända.

Jag skriver mer snart, älskar dig!

Kram, Olivia.


 

Jag behövde komma bort från röran med flyttkartonger och nymålade väggar, och eftersom mamma ändå var på sitt nya jobb bestämde jag mig mig för att se mig omkring lite. Jag hittade ett mysigt fik inne i stan och slog mig ner vid uteserveringen med en ny bok jag köpt i den lokala bokhandeln samma dag.


 

Trots att boken var bra, kände jag hur mina tankar liksom gled iväg. Jag kom och tänka på pappa och fick en klump i halsen. Jag trodde att brevskrivandet hjälpte mig, men tydligen inte så bra som jag hade hoppats. Det fanns de dagar jag skulle göra vad som helst för att få honom tillbaka. Jag var tio år när han gick bort, och sedan dess har jag knappt sovit en natt utan att hans vänliga ansikte dykt upp i mina drömmar.


 

Plötsligt hörde jag att någon slog sig ner vid mitt bord. Jag tittade upp från boken och fick syn på en kille i ungefär min egen ålder som kliade sig på hakan. "Jag har inte sett dig förut? Du är nyinflyttad va?"


 

Jag var aningen chockad över att han gick så rakt på sak, men fattade snabbt fattningen.

"Jo", svarade jag. "Jag flyttade in på Bob-o-Link Drive förra veckan. Jag heter Olivia, och du?"

   

"Bob-o-Link Drive, är inte det den där gatan där alla hus har grått tak?" frågade killen. "Min kompis bor där, på nummer 3. Jag är Jake, förresten."


 

"Verkligen? Jag hade en hund som hette så en gång. Han dog", sa jag och ändrade mig redan nästa sekund. Hade jag varit tvungen att säga att han hade samma namn som min döda hund. Det var så typiskt mig. 

 Men Jake bara skrattade. "Då kommer du i alla fall ihåg vad jag heter." Jag log blygt tillbaka.

"Du", Jake pausade några sekunder innan han fortsatte. "Skulle du vilja gå på bio eller något, det går en bra film om ungefär 30 minuter."

______________________


Förlåt för att det var kort, men jag ville bara att ni skulle få ett smakprov och se om ni gillar den innan jag skriver för mycket.

KOMMENTERA OM NI VILL ATT JAG SKA SKRIVA MER!ANNONS
Av Wilma - 3 januari 2013 12:25

Läs del 1 och 2 innan du börjar på del 3! DEL 1  DEL 2


 

Nu när du har en fotostudio med ljussättning och backdrop är det bara två saker som återstår: placera ut simmarna i poser och använd kameran.


Placera ut simmarna

Placera ut Pose Player på din tomt och få simmen/simmarna att inta en pose.

(Om du inte vet hur man använder Pose Player har jag en guide HÄR)


 


Gå sedan in i köpläget och skriv in moveobjects on i fuskrutan. Du kan nu flytta runt simmarna hur som helst. Ställ din sim på backdropen där du vill ha hen, och se till att spotlightsen är riktade mot hen.


Kameran

Den vanliga kameran i spelet är inte särskilt bra, man kan inte komma särskilt nära simmarna, och inte heller vinkla den som man vill. Men så bra att det finns ytterligare ett kamerläge.För att komma in i detta klickar du på TAB tangenten på ditt skrivbord. (bilden ovan)

Oftast står det inte TAB på själva tangenten utan det är bara pilar. TAB-tangenten sitter över Caps Lock-tangenten på tangentbordet.


För att zooma ut använder du antingen mushjulet eller + och - tangenterna. För att röra kameran åt sidan kan du använda piltangterna och musen. För att vinkla kameran åt olika håll ska du använda A och D samtidigt som du håller inne shift-tangenten. (den med en uppåtpil.) När du är nöjd klickar du på C för att ta din bild.

För att avsluta TAB-läget klickar du bara på TAB-tangenten igen.

Detta kan verka krångligt, men när du är van kommer att det gå hur enkelt som helst.


 


Lite redigering och så ...


 


Det var väl allt. Var det något du inte förstod? Var inte rädd att fråga!

 


ANNONS
Av Wilma - 2 januari 2013 17:08


  

Av Wilma - 2 januari 2013 15:26

I min omröstning på bloggen har jag fått en hel del röster om att ni vill att jag lägger upp en simshistoria. Jag vill hemskt gärna skriva en också, men jag har ingen aning om vad den ska handla om, ugh. Men jag har en del idéer som naturligtvis behöver utvecklas, men det är i alla fall en början. Så nu vill jag att ni röstar på den idé ni helst skulle vilja läsa om.


1. En tjej (tonåring) flyttar till en ny stad med sin mamma. Hennes pappa är död sedan två år tillbaka men hon skriver ändå brev till honom som hon gömmer i en låda. I den nya staden träffar hon en kille och de kommer ganska så bra överrens. Hon får reda på att hon också skriver brev, men till sina döda mamma.


2. Moonlight Falls är en stad full med övernaturliga fenomen, det är i alla fall så det sägs. En tjej flyttar dit med sina föräldrar och upptäcker snabbt att något inte står rätt till. Är dte något fel med henne?


3. En tjej har allt. Hon är populär, hennes familj har gått om pengar och hon är dessutom en naturlig skönhet. Vad händer när hon av en olyckshändelse byter kropp med den där töntiga tjejen i paralellklassen som ingen så mycket som ägnar en blick åt?


Jag vet vad ni tänker: kliché. Men jag är verkligen inte bra på att komma på idéer. Jag skriver bra, men idéerna kommer liksom aldrig .. 'suck'


Nåja, om åtminstone tycker att någon av dessa idéer låter intressant, så skriv då numret i en kommentar!

Av Wilma - 2 januari 2013 12:47

     


 


 


 


 


  


 


 


 


 


 


 


 


 

Av Wilma - 2 januari 2013 10:55

Tack så mycket Sara på SimsDeluxe, för att du tog dig tid att skapa Micah åt mig. Jag älskar honom! ♥


 Av Wilma - 1 januari 2013 18:58

Efter att ha spenderat nästan hela dagen åt att kolla i Victoria's Secret-kataloger gick jag in i Skapa-En-Sim och tja, här är resultatet.


 


 


Av Wilma - 1 januari 2013 17:59

Jag hoppas att ingen annan har gjort ett liknande inlägg under tiden jag tog en paus från bloggen. Om så är fallet, så har jag inte härmat någon. Jag bara kom på att jag köpt den här lokalen för ett tag sedan och tyckte det skulle vara roligt att ge den en liten recension.


För ett tag sedan dök Växthuset Stenkast upp på TheSims3.com. Jag har bestämt mig för att testa lokalen/tomten och de nya föremålen och ge en liten recension!


 

Växthuset Stenkast kostar egentligen 1900 SimPoints i Store-butiken, men just nu är den nedsatt till 1700 SimPoints, så passa på om du vill köpa den nu, för erbjudandet tar slut imorgon! (2 januari)

Växthuset är en allmän tomt av typen Besökare tillåtna. Alltså kan vem som helst i staden gå omkring på tomten.

Det finns förutom olika odlingar också ett sällskapsrum med soffor och en liten bar.


 


 


 

När du köper lokalen ingår det även två premiumobjekt: Trädgårdsstationen KvickRot och en Plants vs. Zombies™ solros.


Trädgårdsstationen KvickRot


 


Men Trädgårdsstationen KvickRot kan du:


• Vattna växter

• Prata med växter

• Identifiera frön

• Öppna komposterare

• Använd komposterare


 


Trädgårdsstationen kan användas av barn och uppåt.


Plants vs. Zombies™ solrosMed solrosen kan du:


• Dansa

• Plantera gäääärna!


 


Texten nedan är tagen direkt från TheSims3.com

  • Skaka loss och dansa till några låtar som kommer direkt från Plants vs. Zombies!
  • Som zombiesim fortsätter du att kämpa för trädgårdsherravälde genom att anfalla solrosor!
  • Använd det nya solljuset från solrosen som extrastarkt gödsel till dina växter!
  • Om du använder det nya solljuset i komposten i växthuset Stenkast kommer de att gödsla, vattna och få alla växter i växthuset att uppnå nästa tillväxtstatus!

Solrosen kan användas av barn och uppåt.


 


Förutom premiuminnehållet ingår det också en hel del möbler och kläder i trädgårdstema.


 


Så slutgiltligen ...


Är det värt priset?


Ja, det tycker jag faktiskt. I alla fall om du är som mig och tycker att det är jättekul att ha odlingar och sådant. Premium-föremålen som följer med är praktiska om du satsar på en riktigt bra trädgård och kläderna är snygga och användbara. Om du gillar att ha simmar med gröna fingrar tycker jag absolut att du ska köpa Växthuset Stenkast, om inte, så är det nog ingenting för dig.© SimsDream 2013

Alla bilder är fotograferade och redigare av mig och får inte kopieras!Sök i bloggen

Presentation


Jag som driver den här bloggen heter Wilma och är en tjej på 14 somrar. I bloggen kommer jag skriva om nyheter i The Sims världen, men även lägga upp bilder på mina egna simmar och husbyggen. Fråga om du vill göra ett länkbyte!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ simsdream med Blogkeen
Följ simsdream med Bloglovin'

Omröstning

Vad vill du se mer av på min blogg?
 Guider
 Simmar du har gjort
 Historier
 Recensioner
 Annat (lämna gärna en kommentar)
 Jag gillar din blogg som den är!

Kategorier

Senaste inläggen

Andra simsbloggar

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015
>>>

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se