simsdream

Senaste inläggen

Av Wilma - 29 december 2012 17:43

   

Först och främst måste du veta hur man installerar package. filer, det kan du läsa om HÄR. Om du inte kan installera package. filer på rätt sätt kommer det inte att fungera!


Om du läser detta antar jag att du vill lära dig hur du får dina simmar att inta poser. Det är faktiskt grymt enkelt bara man har lärt sig hur man gör!


Till och börja med måste du installera ett objekt vid namn Pose Player. Du kan ladda ner Pose player HÄR.

Om du inte har ett konto på modthesims redan, så måste du skapa ett sådant först. Jag kan försäkra er om att det är helt säkert, då modthesims är en av de största nedladdningssidorna för mods och cc till The Sims 2 och The Sims 3.


Ladda ner Pose Player, packa upp den som vilken package. fil som helst och placera den i Electronic Arts - The Sims 3 - Mods - Packages.


Nu när du har själva verktyget behöver du bara poser! Det finns massor med ställen där du kan hitta olika poser. DET HÄR är mina absoluta favoritposer, och jag rekommenderar verkligen att ni laddar ner dem. Alla poser som ni laddar ner placerar ni också i Electronic Arts - The Sims 3 - Mods - Packages.


Dags att starta spelet. Välj vilken familj som helst eller börja på en ny, det spelar ingen roll alls. Bara du befinner dig på en tomt med en familj.


   

Gå in i köpläget och placera ut Pose Player på tomten. Du hittar den under dekorationer - övrigt. (eller vad det nu heter på svenska, spelar på engelska så kommer inte ihåg..)


 

Gå tillbaks till simläget och klicka på Pose Player med den sim du vill ska posera. Du kommer då få upp tre olika alternativ. Välj Select Pose From List.


 

Då ska den här rutan komma upp med alla poser du laddat ner. Markera den pose du vill använda och klicka på knappen med bocken. (knappen jag ringat in på bilden)


 

Vóila. Det var väl inte så svårt? Din sim kommer att stå i posen du valt tills du kryssar för den interaktionen i det vänstra hörnet.


Undrar du något? Släng iväg en kommentar eller fråga! Jag svarar alltid så snabbt jag kan!


ANNONS
Av Wilma - 29 december 2012 17:41

Anledningen till att uppdateringen varit lika med noll de senaste dagarna, är att min mormor är här! Vill gärna spendera så mycket tid som möjligt med henne och inte sitta framför datorn hela dagarna. Hoppas att ni förstår! :)

ANNONS
Av Wilma - 27 december 2012 15:12


You're a true friend
You're here till the end
You pull me aside
When something ain't right
Talk with me now and into the night
'Til it's alright again
You're a true friend 

Av Wilma - 27 december 2012 13:40

     Varför inte fira att jag är tillbaks på bloggen med en trevlig liten guide! Jodå, så får det bli.

CC = Costum Content. Alla hår, kläder, möbler, simmar osv. som du laddar ner på internet.

Idag tänkte jag lära er hur man installerar package filer. Package är ett vanligt filformat när det gäller kläder, hår, möbler osv. till ditt sims. De flesta mods är också av  detta format. Packages är också mycket lättare att hantera än sims3packs, bara man lärt sig hur man gör.


Först och främst behöver du ett program vid namn winrar. Om du redan har winrar eller något program med samma/liknande funktioner kan du hoppa över det första avsnittet.


Installera winrar


Klicka HÄR för att komma till nedladdningssidan.

När du klickat på länken borde du komma till en sida som ser ut så här. Klicka på den stora gröna knappen som säger Gratis nedladdning, för att starta nedladdningen.  


 

Klicka på kör.


 

När den här rutan kommer upp, klickar du på accept.


 

Kryssa ur alla knappar (vet inte vad man ska säga) och klicka på next.


 

Kryssa ur knapparna och klicka på next, igen.


 

Om du har gjort rätt så kommer programmet att börja installeras.


 

Klicka på installera.


 

Finish.


 

OK.


 

Och slutligen, KLART.


Få package filer till ditt spel

Nu när du har ett uppackningsprogram är det dags att se till så att ditt spel accepterar dina packagefiler. För detta behöver du ytterligare ett prgram, vid namn FrameworkSetup. Det kan laddas ner HÄR.

Scrolla ner till bilden med den blåa texten som säger download och HÖGERKLICKA på bilden och SPARA MÅL SOM. Detta är väldigt viktigt om allting ska fungera.

 

När du har laddat ner filen öppnar du den och då ska det se ut såhär. I mods filen finns tre olika filer: Overrides, Packages och Resource. Det är mycket viktigt att du INTE raderar någon av dessa.

 

Högerklicka och klipp ut mods-filen och högerklicka -> klistra in den i Electronic Arts - The Sims 3. Så att det ser ut som bilden ovan. (ursäktar röran, haha. Och ignorera filerna jag suddat över, det har inget med guiden att göra)

 

I Package filen är redan två mods placerade. Den ena tar bort introt i början av spelat och den andra raderar gnistrorna i byggläget. Jag rekomenderar att du inte tar bort någon av dem nu direkt, det kan du göra senare.


Varför?


Jo, för att innan du installerar något ska du starta ditt The Sims 3 för att se till att allting installerats korrekt. Om inget intro dyker upp i början av spelet, då funkar allting och du kan börja installera dina package-filer!

Om introt dyker upp? Då har du antingen raderat eller flyttat på nointro-filen, eller så har något gått snett i ett tidigare steg. Kolla igenom stegen igen och se till att du gjort allt rätt.


Håll ordning i package-mappen

Detta kanske verkar fånigt och inte alls viktigt, men jag tycker att det är viktigt. När du har mycket costum content så vill du inte att allt ska vara en enda röra. Därför rekomenderar jag dig att göra mappar. Dessa mappar placerar du i package-mappen som ligger inne i mods-mappen. Det är viktigt att de är i package-mappen, annars kommer det inte att fungera.

 

Så här ser min package-mapp ut. Några filer är ossorterade, men det flesta ligger i sina rätta mappar. På så sätt har jag större koll om jag skulle vilja till exempel avinstallera något. Detta är absolut inget måste, men jag rekomenderar verkligen att ni gör mappar utöver kategori.


Börja installera CC

Nu kommer den roliga delen! Äntligen, haha! Om du har lyckats komma enda hit, grattis!

Nu gäller det att hitta något som du är intresserad av att installera. Kanske någon snygg, frisyr, enn cool klänning eller varför inte några snygga mönster! Valet är ditt!

Jag tänkte visa steg för steg hur du gör när du laddar ner saker samt packar upp dem med winrar (som du installerade i steg 1.)

 

Jag har hittat en snygg vinterklänning  på Ace Creators som jag är intresserad av att installera! Hur gör jag då? Jo, först och främst måste jag hitta nedladdningslänken som oftast ligger längst ner i inlägget.

 

På de flesta nedladdningssidor kan du välja vilket format du vill installera plagget i. Jag väljer package.

 

När du kommit till mediafire klickar du på download och sedan spara - öppna.

 

Nu ska filen ha öppnats direkt i winrar som på bilden ovan. Klicka sedan på packa upp till i högra hörnet och lägg den i Mina Dokument - Electronic Arts - The Sims 3 - Mods - Packages. Om du eventuellt skapat en mapp i package mappen för kläder lägger du den förstås där.


Om du gjort allt rätt borde klänningen dyka upp i ditt spel. Om den inte gör det vet jag inte vad som gått snett. Prova att läsa igenom alla stegen igen. Om det inte funkar kanske jag har gjort en miss i instruktionerna, lämna en kommentar i så fall.

Jag hoppas verkligen att det här hjälpte er, för att det här inlägget tog typ 2 timmar att göra. o.o Och jag är sämst på att förklara, så om ni undrar något så får ni bara fråga!


Vad ska jag visa i nästa guide?

Hur man får simmarna att inta poser?

Hur man laddar ner mods?

Hur man använder defaults?


Av Wilma - 21 december 2012 21:51

Trots det faktum att jag meddelat om att jag är inaktiv på den här bloggen, har jag runt 10 besökare om dagen. Blir nästan lite sugen på att komma tillbaka, vad tycker ni, haha?


För att jag hatar bildlösa inlägg..  


Av Wilma - 9 december 2012 15:48

Som ni antagligen märkt kommer jag troligen inte att komma tillbaka till den här bloggen, i alla fall inte inom en snar framtid. Men lugna er, jag har inte gått upp i rök. Och absolut inte slutat spela The Sims!

Jag finns nu på tumblr, så om du gillar mina bilder och simmar får du gärna följa mig där.


sunkissedsims.tumblr.com

sunkissedsims.tumblr.com

sunkissedsims.tumblr.com


Bloggar förvisso på engelska där, men det är mest bilder som om du inte är bra på engelska så gör det inget. (:


 

Av Wilma - 17 november 2012 16:57

älskar dem omg.♥

Av Wilma - 29 oktober 2012 13:27

Har haft min nuvarande header ett tag, och borde väl kanske byta snart. Men vet inte om jag har tid. Vill spendera mitt höstlov med att spela så mycket sims som möjligt, då jag knappt hinner det på skolveckorna. Hoppas ni överlever med den jag har i åtminstone några veckor till. :3

Sök i bloggen

Presentation


Jag som driver den här bloggen heter Wilma och är en tjej på 14 somrar. I bloggen kommer jag skriva om nyheter i The Sims världen, men även lägga upp bilder på mina egna simmar och husbyggen. Fråga om du vill göra ett länkbyte!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ simsdream med Blogkeen
Följ simsdream med Bloglovin'

Omröstning

Vad vill du se mer av på min blogg?
 Guider
 Simmar du har gjort
 Historier
 Recensioner
 Annat (lämna gärna en kommentar)
 Jag gillar din blogg som den är!

Kategorier

Senaste inläggen

Andra simsbloggar

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015
>>>

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se